Co jadano w Karkonoszach kiedyś i obecnie? Kim jest foodie i dlaczego rozczochrana panna młoda jest najlepsza na deser? Jak przyrządzić karkonoską brukiew po polsku? Czym ugasić pragnienie i gdzie znaleźć regionalne smakołyki? Odpowiedzi już 24 stycznia na kolejnym spotkaniu z cyklu Terra Incognita!
Naszym gościem będzie Piotr Gryszel, pracownik naukowy Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, przewodnik sudecki, pilot wycieczek, regionalista i krajoznawca. Pan Piotr podczas swych podróży stara się odkrywać nowe smaki i gdy tylko ma czas, eksperymentuje w kuchni. Kiedyś jadł, żeby żyć – teraz żyje, żeby jeść ?

Terra Incognita – Tradycje kulinarne Karkonoszy
Data: 24 stycznia (piątek) 2020, godz. 18.30
Miejsce: Chata Izerska w Szklarskiej Porębie Dolnej, ul. Piasto