MOKSiAL w Szklarskiej Porębie zaprasza na spotkanie autorskie – otwierające cykl warsztatów kulinarnych dla młodzieży i dorosłych – z Anną Komstą, autorką książki pt. „Opowieści stołu. Ze Wschodu na Zachód”.

Za tę książkę autorka otrzymała nagrodę Srebrne Kluczyki 2019 w kategorii Literatura, przyznawaną przez Kapitułę Fundacji Nowin Jeleniogórskich. Ania była gościem specjalnym programu kulinarnego „Tomasz Jakubiak rozgryza Polskę” (Canal +). Jest także jednym z bohaterów książki „Odetchnij od miasta. Dolny Śląsk” (Sylwia Kawalerowicz wyd. Buchman). Ania gotuje, pisze, prowadzi pasjonujące, niespieszne gawędy o tożsamości kulinarnej, styku kultury i sztuki kulinarnej, prowadzi warsztaty kulinarne. Specjalizuje się we współczesnej kuchni w stylu domowym i bistro. Serwuje również dania inspirowane złożoną i nieodkrytą do końca kuchnią Dolnego Śląska, czerpiąc z receptur kuchni kresowej, przesiedleńczej i przedwojennej kuchni karkonoskiej. Spotkanie autorskie to wstęp do cyklu warsztatów kulinarnych, które odbędą się w listopadzie w MOKSiALu.

Spotkanie odbędzie się 6.11.2021r o godz. 15:00 na 4Peronie (ul.Dworcowa 10, Szklarska Poręba Górna, stacja PKP).

Więcej informacji w linkach z wydarzeniami w komentarzu lub pod numerem tel. 605 226 941.